Jdi na obsah Jdi na menu

11. setkání CC a ACD


Setkání v Podmitrově je už bohužel za námi . Byl to nádherně prožitý víkend. Naše velké uznání organizátorům akce. Srazu se zúčastnilo 15 australáků!!!! s přibližně stejným počtem nás majitelů tohoto pro nás nejúžasnějšího plemene a myslím minimálně trojnásobek catahoulů. Skvělé fotky z akce od Soni a Milana zde a zde.  Z důvodů pracovních jsme mohli pobýt jen dva dny, ale i ty byly super.podmitrov-2010-002.jpg

 

V pátek, hned po příjezdu do penzionu, jsme vyrazili procházkou na statek Habří, kde probíhalo pasení krav. Z výkonu El jsem byla moc nadšená. Svojí premiérou rozhodně potvrdila, že je honák každým coulem a bez jakéhokoli zaváhání hrdinně společně s Gwynečkem pohybovali stádem krav (určitě najaře pojedeme do Podkosti zkusit ZVOP). Po obědě a odpočinku pejsci hledali svého pána. Obě holky nás našly, ale místo nosu vsadily spíše na oči a uši. Poté šel Zdeněk s Vendy na testy ovladatelnosti. Šlo jim to velice dobře, všechny připravené nástrahy zvládla v pohodě. Po večeři a diskusním fórku u "australského stolečku" čekala pejsky noční avizace. Myslím, že nejen naše holky, ale většina zúčastněných dvojic, bohužel nedopadla nejlépe. Ukrytý figurant nebyl pro pejsky "téměř vůbec" zajímavý a tedy bohužel nestál za označení .

Sobota byla stejně akční jako předešlý den. Dopoledne, kdy probíhala výstava a bonitace leopardů, jsme my honáci šli na výlet ke zřícenině hradu a pak do blízkého Strážku. Kdo měl gore-texové obutí rozhodně neprohloupil (co bychom pro ty naše šedivé kachny neobětovali). Po návratu jsme si vyzkoušeli s oběma holkama agility. El poslušně přeskočila překážku a vběhla i do tunelu. Vendy byla užasná, protože totéž dělala s ohromným nadšením štěněte. Po obědě pak probíhalo souběžně několik "disciplín".

 

podmitrov-2010-033.jpg

   S El jsme začaly caniscrossem, jehož    trasa byla krátká ale zato hodně členitá . Vendy jsme této radosti raději ušetřili. S ostatními dospělými pejsky si pak šla zkusit přivolání na 100m na čas. Průběžně jsme si s Elinkou udělaly i my testy ovladatelnosti psa. Bohužel mojí vinou se nám nezdařilo vezení psa na kolečkách (nepočítala jsem, že jsou tak vratká) a nohu do kbelíku budeme muset také do příště lépe natrénovat. Další úkoly jsme už zvládly v pohodě (nošení v dece, otevření dešníku, vytažení klištěte cizí osobou, člověk o berlích, kopání balónem kolem psa, přejití lávky). Poslední disciplínu, kterou jsme před odjezdem ještě stihli byly testy povah. Obě holky ustály těsný kruh lidí v pohodě. Při uvázání psa bez pána zvládla El kolemjdoucího, chrastící děti, ale nezklamala mé tušení, že ji opravdu nikdo samostatně uvázanou neukradne.

V sobotu navečer jsme se museli se všemi rozloučit a mířit k domovu.

Vloni jsme byli na srazu poprvé, ale určitě pokud to jen trošku půjde, pojedeme do Podmitrova zase abychom se se všemi starými i novými známými od australáků zase co nejdříve potkali.

Další sraz se nenávratně blíží Cattle Dog Cup 2011  27.-29.5.2011 - více akce 2011


 

podmitrov.jpg